May 19, 2010

Tiket Tayangan Lagenda Budak Setan Untuk Korang Sempena Hari Lahir Afdlin Shauki

Share

Happy Birthday Di Ucapkan Kepada Afdlin Shauki Yang Menyambut Hari Lahir Ke 39 Tahun Pada Hari Ini (19 May 2010).Di Harap Afdlin Panjang Umur Dan Murah Rezeki..

LABEL


Dan, Kepada Peminat Yang Meminati Lakonan Farid Kamil Dan Lisa Suriani, Korang Boleh La Mencuba Nasib Dengan Menyertai Peraduan " Comment Paling Bernas" Bagi Filem Terbaru Mereka "Lagenda Budak Setan" Di Laman Web Youtube Dengan Menaip "Lagenda Budak Setan" Dan Comment Lah Banyak2.. hehe.. 30 Pemenangan Bertuah Bakal Menerima Tiket Premier Tanyangan "Lagenda Budak Setan" Dan Anda Juga Berpeluang Berjumpa Dengan Beruang Barisan Pelakon Filem Ini... Ha... Apa Lagi... G Comment Cepat... Mana La Tau Tuah Korang Hari Ni... Dapat Gak Tiket Free.. Thanks To Afdlin Kerana Telah Meng'war-war' Di Facebooknya Tentang Contest Ini...Sinopsis:

Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula.

Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu. Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma.

Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.

Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga milia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil. Emilia yang senakin pulih, akhirnya mengahwini Kasyah. Kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anak

Barisan Pelakon Yang Akan Membintangi Filem Ini,

Farid Kamil - Kasyah (Pelakon Utama)
Lisa Surihani - Ayu (Pelakon Utama)
Que Haidar - Azmi (Pelakon Pembantu)
Raja Farah - Suzana (Pelakon Pembantu)
Fazura - Kate (Pelakon Pembantu)
Sheila Mambo - Mak Leha (Pelakon Pembantu)

Ni Gaya Rambut Afdlin Sempena Ulang Tahun Kelahiranya.. Chomel Je Kan..

LABELRelated Posts with Thumbnails

Sila Tinggalkan Link Blog Anda Di Sini...

From 14 March 2010

  © Disclaimer : Sebuah Blog Merapu Yang Di Ilhamkan Oleh aReal Media Group's